Griippi

Griippi on Thyran alkuperäisistä ”villieläimistä” kaikkein lukumääräisin, ollen levittäytynyt ympäri planeetan. Griipeista on olemassa useita eri alalajeja, kuten tunneleita kaivava Spelheimin hiekkagriippi ja Jotunheimin jäägriippi. Kaikista suurin on kuitenkin massiivinen kolossigriippi. Pienin tunnettu griippilajike on minigriippi, joka mahtuu hienosti taskuun.

Griipit ovat suhteellisen älykkäitä ja jotkut ovat jopa kykeneviä puhumaan. Nämä kyvyt yhdistettynä ylivertaiseen näköaistiin tekee heistä yllättävän kyvykkäitä vakoojia. Griipit ovat luonnostaan viehtyneet vastustamattomasti jalokiviin ja haalivat niitä hoteisiinsa suurellakin innolla. Griippejä käytetään usein suoriutumaan Thyran yhteiskuntien arkiaskareista kuten seremonioista ja kantoavusta. Jotkin, erityisesti pennut ovat vuorostaan haluttuja lemmikkejä.

// Historia – Griippi

Suuri rotusota

Monet griipit valjastetaan sotilaskäyttöön ja aseistetaan suuren rotusotaan sen kaikkien osapuolien toimesta. Sotagriipit on puettu yksilöllisiin panssarimoduuleihin ja varustettu kevyillä konetykeillä. Suojatakseen tärkeitä kuulo-, ja näköaisteja, taistelukypärät on varustettu polarisoiduilla linsseillä ja korvasuojuksilla.

Lue lisää – Aesir Chronicles Wikia!