Aesirjumaluudet

Aesirjumaluudet, tai Aesirvallat ovat salaperäinen ryhmittymä muinaisia, sittemmin kadonneita Thyran jumalhahmoja. Ennen suurta rotusotaa, feliineillä, caniineilla ja saurianeilla oli kauan omat pääosaiset Vartiojumaluutensa, järjestyksessään Kagutsutchi, Tsukiyomi ja Hoori sekä nimeämätön ”Neljäs Jumaluus. Scaalit kutsuvat heitä nimellä ”Aeshrii”.

Matriarkaatti on kieltänyt Aesir-rodun palvonnan, tuomiten asetuksen rikkojat ”uudelleensosialisointiin” ja  pakotettuun integraatioon takaisin feliiniyhteiskuntaan. Tästä huolimatta radikaali, Aesirjumaluuksia sitkeästi palvova Kristallivartiosto on pitänyt kiinni muinaisista palvontamenoistaan heitä kohtaan. Nämä käsittävät vanhoja palvontariittejä, uskonnollisia rituaaleja ja blótina tunnettuja sielun uhrauksia. Blótin uhrausta kunnioitetaan suurilla pidoilla.

// History – Aesirjumaluudet

Ennen suurta rotusotaa

Jumaluudet näyttäytyivät vain harvoin, toimien ensisijaisesti välittäjien ja Kristallivartiostonsa agenttien välityksellä. Heistä tehtiin kuitenkin paljon muoto-esineitä ja patsaita muistuttamaan kansaa heidän jatkuvasta läsnäolostaan.

Aesir- patsas Fensalirin Ikirämeellä.