Sauriani

Sauriani – rotu edustaa yhtä kolmannesta Thyran voimakkaimmista roturyhmittymistä. Kaksi muuta ovat caniinit ja feliinit. Rodun hallinnasta käydään kiistaa kuningas Ran ja kuningatar Qeteshin välillä. Yleisesti hyväksytty johtaja on kuningatar Qetesh. Hän pitää hoviaan Wadjetin kuninkaallisessa kaupungissa.

Asuttaen suurilta osin Spelheimin keskistä erämaata ja sen eteläisiä suomaita, rotu on yleisesti erakkomainen ”ulkopuolisia” kohtaan. Saurianit ovat siitä huolimatta eteviä käsityöläisiä ja monet ovat omaksuneet sisäisen lahjakkuutensa ryhtymällä kiertäviksi kauppiaiksi. Erityisesti ylevämieliset feliinit ovat oppineet arvostamaan Saurialaisten käsityöläisten eksoottisia koruja ja vaatteita. Jotkut tienaavat elantona myös viihdyttäjinä tanssien ja soittaen musiikkia. Kaikkein uskaliaimmat ovat löytäneet työtä myös palkkasotureina suuressa rotusodassa. Ibisit ovat kuuluisia ilma-alusten suunnitelijoita, jakaen monia samankaltaisuuksia feliinien kanssa. Hiekkagriippejä arvostetaan ibis-saurianeiden kaukaisina esivanhempina.

Saurianit ovat rotuna jyrkästi hajaantuneita useisiin kilpaileviin alalajeihin, kuten käärmemäinen Nagai, Scaalien liskokansa ja Ibisvaltakunnan lintulaji. Jakaantuneisuutta ei helpota se, että jokainen alalaji vaatii itselleen Saurianien johtoasemaa.

// Historia – Sauriani

Ennen suurta rotusotaa

Kuten caniinit ja feliinit, myös saurianit elivät suhteellisessa sopusoinnussa keskenään.

Suuri rotusota

Sodan alettua, jotkin se edustajat ryhtyivät palkkasotureiksi ja palkkionmetsästäjiksi konfiktin eri osapuolten riveihin.

Lue lisää – Aesir Chronicles Wikia!